Ervaringen

In de jaren die ik nu met Reiki bezig ben, heb ik hele leuke en bijzondere ervaringen opgedaan. Ook krijg ik veel prachtige verhalen te horen van cursisten. Op Reiki behandelavonden worden veel van deze ervaringen uitgewisseld, maar ik bedacht dat het ook boeiend kan zijn voor een groter publiek, vandaar deze nieuwe pagina op de website. Om het overzichtelijk en afwisselend te houden, zal ik niet alle ervaringen ineens plaatsen.
Als je ook iets hebt meegemaakt met Reiki als behandelaar of als behandelde en je vind het leuk om dit met anderen te delen, dan nodig ik je van harte uit om mij een mail te sturen.

Ervaringen van Reiki cursisten en mijzelf, een greep uit het aanbod:

Mensen

"Mijn tienerdochter had erge blaasontsteking, haar urine was troebel en er zat bloed in. Van de dokterswacht wilde ze niets weten, het was Sinterklaasavond en dat wilde ze niet missen. Ze vond het wel goed dat ik haar behandelde. Die avond knapte ze nog niet echt op, maar de andere ochtend was de urine ineens weer helemaal helder en er zat geen bloed meer in!"

Vorige week had ik na het tennissen erg veel last van mijn knie, de dag daarna kon ik bijna niet lopen. 'S avonds had ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste en kwam hier krukkend binnen. Tijdens de behandeling heb ik mezelf ca 3 kwartier Reiki gegeven en na de behandeling sprong ik van de stoel, ik had nergens meer last van. De schoonheidsspecialiste keek alsof ze water zag branden. Ze geloofde haar ogen niet en ik was zelf ook helemaal verbaasd!

Na de Reikicursus is mijn geurwaarneming sterker geworden. Normaal gesproken ruik ik dingen altijd later dan anderen, maar nu ruik ik de bloemen in mijn huis (die ik elke dag reiki geef) heel sterk....aparte gewaarwording,

Ik heb het idee dat ik mentaal nog 'sterker' ben geworden dan ik al was geworden de laatste tijd. Het woord 'stress' is definitief uit mijn woordenboek ;-) Blij met mijn Reiki I dus.

"Mijn man had al 30 jaar last van zijn schouder. Toen ik mijn Reiki 1 cursus had gedaan, wilde ik graag op hem 'oefenen' en hoewel hij er helemaal geen geloof in had, mocht ik hem behandelen. Na maar een paar behandelingen was de pijn
helemaal weg, ongeloofelijk!. Mijn man is sindsdien de beste Reikiambassadeur die je kunt bedenken en stuurt iedereen met klachten naar mij toe!"

“Ik had erg last van mijn duim, ik kon hem niet bewegen, en had al een afspraak gemaakt met het ziekenhuis voor een operatie. Op een Reiki informatieavond werd mijn duim ongeveer 10 minuten behandeld. Hij voelde direct al beter aan en de andere dag kon ik hem weer bewegen. Ik heb dit een week aangezien en het bleef goed. Dus ik heb het ziekenhuis afgebeld en me opgegeven voor een Reiki cursus.”

Ik had een raar knobbeltje bij mijn elleboog, het zat er al een poosje. Toch maar eens een paar keer Reiki gegeven en opeens was het weg!

“Vlak voor mijn Reiki 2 cursus hoorde ik dat een goede vriend leverkanker had. Met zijn toestemming heb ik hem tijdens de cursus een Reikibehandeling op afstand gegeven. Toen ik hem belde en naar zijn ervaring vroeg, zei hij dat hij in slaap was gevallen, maar zich wel erg prettig voelde. Ik heb hem in de weken na de cursus heel vaak behandeld. Hij voelde zich steeds beter worden. Toen hij na een poosje weer voor onderzoek moest was er niets meer te vinden.”

Een vrouw had ernstige menstuatieklachten, ze vertelde: "een week van tevoren kruip ik 3 dagen door het huis". Na een paar behandelingen waren deze klachten over en had ze voor de menstruatie voortaan alleen 's morgens een beetje kramp.

Een van de eerste mensen die ik regelmatig een behandeling gaf, was een vrouw met verkleefde darmen. De darmen zaten aan haar buikwand verkleefd, ze was al jaren niet meer ‘normaal’ naar de WC geweest. Elke zaterdag slikte ze 17 laxeer tabletten en dan kon ze de andere dag naar de WC. De arts had gezegd dat ze nooit meer uit zichzelf stoelgang zou hebben en dat ze waarschijnlijk nog eens een stoma moest hebben. Geen leuk vooruitzicht voor een vrouw van 26 jaar. Na een aantal behandelingen is ze gaan minderen met de laxeertabletten en kon ze dezelfde avond al naar het toilet. Na een paar maanden kwam ze heel opgetogen binnen, ze was een paar dagen daarvoor naar het toilet geweest, zonder medicijnen!

Een vrouw kwam bij  mij met erge nekklachten. Toen ze voor de tweede behandeling kwam, vertelde ze dat ze de hele week haar ogen niet hoefde te druppelen, dit moest ze gewoonlijk elke dag doen vanwege droge ogen. Na 3 behandelingen vertelde ze dat ze weer normale ontlasting had. Sinds haar galblaasoperatie had ze alleen maar diarree gehad. Toen ik vroeg hoelang geleden zij deze operatie heeft gehad, antwoordde ze: 19 jaar. Daarna volgden nog meer verbeteringen; haar slikfobie verdween, overgangsklachten verbeterden, ze werd relaxter. Pas na maanden waren opeens haar nekklachten verdwenen.

Een man met rugklachten vertelde na verschillende behandelingen dat niet alleen zijn rug weer helemaal goed was, hij hoefde ook geen bril meer op bij de computer. Het belangrijkste was echter dat hij inzicht had gekregen om een balans te vinden tussen werk, gezin, vrije tijd. De prestatiedrang was nagenoeg verdwenen en hij kon beter relativeren. 

Dieren

“Toen wij de laatste dag van onze vakantie met vrienden belden, hoorden wij zij de andere dag hun hond moesten laten inslapen, hij was oud en er zat geen leven meer in, lag in zijn mand en kwam er niet meer uit. Wij waren op dat moment niet in de buurt, dus ik vroeg of ik hem wat Reiki op afstand mocht sturen. Zij vertelden dat hun dochter dat ook al had aangeboden. De andere dag konden ze niet terecht bij de dierenarts en wij gingen, pas terug van vakantie, even op bezoek. De hond kwam uit de mand en kroop tegen mij aan, dus ik direct weer Reiki geven. Dit is nu een jaar geleden en de hond leeft nog steeds. Wij zijn allemaal nog steeds blij dat ze niet bij de dierenarts terecht konden.”

“Mijn kat ging steeds slechter zien en de dierenarts zei dat hij blind zou worden. Ik had nog niet zolang Reiki en bedacht dat ik het best zou kunnen proberen. Ik heb hem elke dag Reiki gegeven en ik zag hem opknappen, zijn ogen werden helderder en hij begon steeds meer te zien. Het is nu nagenoeg weer helemaal in orde.” 

Mijn bordeauxdog had een gescheurde knieband, hij kermde het uit. De dierenarts kon hem alleen pijnstillers geven en vertelde dat het minstens 6 weken zou duren voordat het beter zou zijn. Na heel veel Reikibehandelingen was de knie na 2,5 week weer hersteld. Later sprak ik met iemand wiens hond een jaar geleden een gescheurde knieband had en nog steeds klachten heeft.Die 2,5 week was dus echt bijzonder!

Planten

"Mijn zoon heeft ooit eens 10 jaar geleden een sinaasappelpit in een bloempot gestopt en daar is een plantje uit gekomen. De groei staat al jaren stil op ca 10 cm. Na mijn Reiki 1 cursus was ik aan het experimenteren en legde mijn handen om de bloempot. Een paar weken verder was de plant behoorlijk gegroeiden nu is hij zo'n 20 cm.

"'s Avonds lig ik lekker met mijn voeten op tafel voor de TV mezelf Reiki te geven. Op de tafel staat, niet ver van mijn voeten,  ook een bonzaiboompje en opeens ontdekte ik dat de miniblaadjes wel 2 of 3 keer zo groot zijn geworden!"


 

 

 

 

 

Ga naar:

Bezoekers:

We hebben 4 gasten en geen leden online

Direct contact

 

Email ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel ons:
06-53242113